Υβριδικό διήμερο σεμινάριο με θέμα «Οι οργανοληπτικές ιδιότητες του ελαιόλαδου και οι παράγοντες που τις καθορίζουν»

  • Ενδιαφέρεσαι για τις οργανοληπτικές ιδιότητες του ελαιόλαδου και πως αυτές συνδέονται με την αντίληψη του καταναλωτή, την εμπορική του αξία αλλά και την διατηρησιμότητά του?
  • Θέλεις να μάθεις ποιοι παράγοντες τις επηρεάζουν και πως θα μπορούσες να τους ελέγξεις?

Έλα να τα συζητήσουμε μαζί με τους καταξιωμένους και έμπειρους εκπαιδευτές μας.

Η μακροχρόνια εμπειρία του Εργαστηρίου μας, μαζί με τα περισσότερα από 4800  άτομα που έχουν συμμετάσχει στις εκπαιδευτικές μας δράσεις τα τελευταία πέντε χρόνια, είναι η καλύτερη απόδειξη για την αποτελεσματικότητα των σεμιναρίων μας.  

Πότε?

Συνολικά οκτώ ωρών που κατανέμονται σε δύο ημέρες για την καλύτερη αποτελεσματικότητα του σεμιναρίου :

Σάββατο 13 Ιουλίου 2024 = 4,5 ώρες  (10,00-14,30)

Κυριακή 14 Ιουλίου  2024, 3,0 ώρες (11,00-14,30)

Καταληκτική ημερομηνία εγγραφής στο σεμινάριο = Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Για συμμετοχή εταιρειών και ομάδων άνω των τριών ατόμων, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το εργαστήριό μας για να δούμε τυχόν εκπτώσεις.

Που?

Στις εγκαταστάσεις του Οργανοληπτικού Εργαστηρίου Κρήτης ΑΣΡ με φυσική παρουσία, ή από απόσταση μέσω πλατφόρμας και αποστολή ατομικών δειγμάτων.

Θεματολογία  

  • Η μέθοδος της οργανοληπτικής αξιολόγησης παρθένων ελαιόλαδων. Ιστορική εξέλιξη της μεθόδου και σχετική νομοθεσία.
  • Κατηγορίες και ποιοτικά κριτήρια παρθένων ελαιόλαδων (χημικά και οργανοληπτικά).
  • Κατάταξη δειγμάτων ως προς τις οργανοληπτικές τους ιδιότητες
  • Ειδικό λεξιλόγιο για το παρθένο ελαιόλαδο, οργανοληπτικά ελαττώματα και προέλευση τους.
  • Παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του παρθένου ελαιόλαδου
  • Τα στάδια παραγωγής του ελαιολάδου, από τον ελαιώνα έως το ελαιουργείο, την αποθήκευση και την τυποποίηση, οι παράγοντες που επηρεάζουν την τελική ποιότητά του και πως μπορούμε να τους ελέγξουμε.
  • Εξάσκηση στην αναγνώριση, μέσω της όσφρησης και της γεύσης, των θετικών και αρνητικών ιδιοτήτων του ελαιόλαδου και των εντάσεών τους, με την χρήση πρότυπων δειγμάτων.
  • Εξάσκηση στη ταξινόμηση δειγμάτων παρθένου ελαιόλαδου σε ποιοτικές κατηγορίες

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε δύο ημέρες με συνολική διάρκεια οκτώ ωρών, για λόγους καλύτερης κατανόησης, και υπάρχει δυνατότητα ευέλικτης συμμετοχής όπως παρακάτω.

S1-F = Συμμετοχή με φυσική παρουσία και τις δύο ημέρες σε σύγχρονη αίθουσα του εργαστηρίου μας (υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής με φυσική παρουσία την πρώτη ημέρα και από απόσταση την δεύτερη)

S2-RS = Συμμετοχή από απόσταση ταυτόχρονα με το σεμινάριο και με ατομικά δείγματα που θα σας αποσταλούν

S3-RΑ = Παρακολούθηση ολόκληρου του σεμιναρίου στον χώρο σας μέσω βιντεοσκοπημένου υλικού και με ατομικά δείγματα που θα σας αποσταλούν.

  • Απευθύνεται σε επαγγελματίες του κλάδου του ελαιόλαδου, της εστίασης αλλά και όλους όσους επιθυμούν να αποκτήσουν την σχετική γνώση.
  • Το σεμινάριο περιλαμβάνει δοκιμές 15 πρότυπων δειγμάτων ελληνικών κυρίως αλλά και επιλεγμένων ξένων ποικιλιών.
  • Θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Οργανοληπτικού Εργαστηρίου Κρήτης ΑΣΡ το οποίο είναι διαπιστευμένο από το ΕΣΥΔ και αναγνωρισμένο από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας για οργανοληπτικές αξιολογήσεις ελαιόλαδου και έκδοση σχετικών πιστοποιητικών, και επιπλέον είναι πιστοποιημένο κατά EN ISO 9001-2015 από την TUV/AUSTRIA-HELLAS για την ανάπτυξη & διοργάνωση εκπαιδευτικών ημερίδων και σεμιναρίων.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης

 

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ικανότητα:

  • Να αναγνωρίζουν και να περιγράφουν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των Παρθένων Ελαιόλαδων (ονομασία και εντάσεις)
  • Να κατατάσσουν ένα δείγμα ελαιόλαδου στις κατηγορίες Εξαιρετικό Παρθένο, Παρθένο και Βιομηχανικό ή Λαμπάντε
  • Να αναγνωρίζουν τους παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του προϊόντος σε όλα τα στάδια διαχείρισης του ελαιόκαρπου και του ελαιόλαδου
  • Να κατανοούν τους κινδύνους που υποβαθμίζουν την ποιότητα του ελαιόλαδου και να παίρνουν κατάλληλες αποφάσεις για την προστασία του
  • Να χρησιμοποιούν την ορολογία που σχετίζεται με την ποιότητα και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του ελαιόλαδου

Με το κύρος και την αξιοπιστία του Διαπιστευμένου Εργαστηρίου μας

Εκπαιδευτές:

Ελευθερία Γερμανάκη

Γεωπόνος, υπεύθυνη του Οργανοληπτικού Εργαστηρίου Κρήτης ΑΣΡ, επικεφαλής της ομάδας δοκιμαστών, κριτής και panel leader σε διεθνείς διαγωνισμούς ελαιολάδου.

Μανώλης Καρπαδάκης

Εμπειρογνώμονας στην παραγωγή και διαχείριση ποιοτικού ελαιολάδου, μέλος ομάδας δοκιμαστών σε διαπιστευμμένο Οργανοληπτικό Εργαστήριο και Αντιπρόεδρος ΣΕΚ.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ 2831200883 και 6974939462, email: seminars@oliveoiltastinglab.gr (κα Ελευθερία Γερμανάκη, Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτης ΑΣΡ)

Σημείωση: Τα σεμινάριά μας δεν επιβαρύνονται με ΦΠΑ λόγω απαλλαγής

Στον παρακάτω σύνδεσμο είναι διαθέσιμα το κόστος συμμετοχής ανα επίπεδο, καθώς και η φόρμα εγγραφής στο σεμινάριο. 

Η Γνώση είναι Δύναμη

 

οργανολιπτικο εργαστιριο Κρητης ΑΣΡ
οργανοληπτικο εργαστηριο κρητης
Facebook
Twitter
Email