Ο 5ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου στο Εργαστήριο μας.

Με την ολοκλήρωση του 5ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Ελαιολάδου, η Κρήτη απέδειξε για μια ακόμα φορά, ότι ακόμη και σε μια δυσκολη χρονιά όπως αυτή που περάσαμε, μπορεί να επιτύχει εξαιρετικά ποιοτικά αποτελέσματα.
Πολλά συγχαρητήρια στους διακριθέντες για τα εξαιρετικά δείγματα που παρουσίασαν αλλά και για την βράβευσή τους, στους συμμετέχοντες για τις συνεχείς προσπάθειές τους για καλύτερη ποιότητα, στην ομάδα των κριτών μας που εργάστηκε με υψηλό επαγγελματισμό στους χώρους του Εργαστηρίου μας, αλλά και στους διακεκριμμένους συντονιστές του διαγωνισμού μας, την Κα Εφη Χριστοπούλου και τον dr. Antonio Jussepe Lauro οι οποίοι στηρίζουν τον διαγωνισμό μας από την ίδρυσή του με γνώση, αξιοπιστία και διαφάνεια.

Η βαθμολογία που επιτεύχθηκε από την πλειονότητα των δειγμάτων ήταν εντυπωσιακά υψηλή σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, γεγονός που αποδεικνύει ότι η γνώση μαζί με το μεράκι των παραγωγών μπορούν να δώσουν θεαματικά αποτελέσματα. Σημειώνεται εδώ ότι αν και ο κανονισμός του διαγωνισμού επιτρέπει μόνο τρια βραβεία ανα κατηγορία, πολύ περισσότερα δείγματα ήταν σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο οργανοληπτικών χαρακτηριστικών, μια και το 30% των δειγμάτων είχαν βαθμολογία πάνω από 85.
Επίσης να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Κρήτης και την Αγροδιατροφική Συμπραξη της Περιφέρειας για τον συντονισμό και την αμέριστη υποστήριξή τους καθώς και τους πιστούς χορηγούς του διαγωνισμού.
Το διαπιστευμένο Εργαστήριο Οργανοληπτικής Αξιολόγησης Ελαιολάδου του ΑΣΡ βρίσκετε καθημερινά δίπλα στους παραγωγούς, ελαιοτριβείς και τυποποιητές με αξιολογήσεις δειγμάτων, συμβουλευτική ποιότητας αλλά και μέσα από τα αντίστοιχα σεμινάρια που διοργανώνει.

Για τους διακριθέντες του Παγκρήτιου διαγωνισμού (με βραβείο ή διάκριση), το Εργαστήριό μας προσφέρει δωρεάν συμβουλευτική για τυχόν συμμετοχή τους σε μεγάλους διεθνής διαγωνισμούς.
Περισσότερα για τον διαγωνισμό μπορείτε να διαβάσετε στους παρακάτω συνδέσμους , (ελληνική και αγγλική γλώσσα)
http://www.crete.gov.gr
www.greekliquidgold.com

Ελευθερία Γερμανάκη
Υπεύθυνη Εργαστηρίου Οργανοληπτικής Αξιολόγησης ΑΣΡ, επικεφαλής της ομάδας δοκιμαστών και κριτής σε Διεθνείς Διαγωνισμούς Ελαιολάδου
lab@oliveoiltastinglab.gr

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email