Βιωματικό Σεμινάριο
(Επίπεδο Β)
Ποιότητα ελαιολάδου από το ελαιουργείο έως την τυποποίηση, σύγχρονες απαιτήσεις της οργανοληπτικής αξιολόγησης &
δοκιμές βραβευμένων ελαιόλαδων από όλο τον κόσμο
με τον Dr. Antonio Giuseppe Lauro
Χώρος: Εργαστήριο Οργανοληπτικής Αξιολόγησης ΓευσιγνωσίαςΕλαιολάδου
(Τρία Μοναστήρια Ρεθύμνου «ΕΝΩΣΗΣ Α.Σ.Ρ» Ρέθυμνο)
Διεξαγωγή: Τρίτη 26 Μαρτίου 2019, από 10:15 έως 17,00. ( προσέλευση 09:30 – 10:00, έναρξη 10,15)
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
o Σύγχρονες ανάγκες αλλά και τάσεις της παγκόσμιας αγοράς ελαιολάδου
o Τεχνολογία έκθλιψης, στόχοι και προβλήματα
o Μηχανήματα ελαιουργείου, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα διαφορετικών προσεγγίσεων. Θα αναλυθούν τα παρακάτω στάδια
§ Πλύσιμο ελαιόκαρπου / Σπαστήρας
§ Μάλαξη / Ντεκάντερ
§ Διαχωριστήρες / Φιλτράρισμα ελαιολάδου
o Κρίσιμα σημεία στην αποθήκευση και διασφάλιση ποιότητας
o Από τον ελαιόκαρπο στο ελαιόλαδο, τα αναγκαία βήματα για ένα ποιοτικό αποτέλεσμα.
o Οργανοληπτική αξιολόγηση και ποιότητα
o Αρμονία – Ισορροπία
o Δοκιμές και σχολιασμός βραβευμένων ελαιόλαδων από όλο τον κόσμο
· Το ποιοτικό ελαιόλαδο στην σύγχρονη αγορά, τάσεις και προοπτικές
Ο Dr. Antonio Giuseppe Lauro, είναι διεθνούς κύρους και δράσης γευσιγνώστης ελαιολάδου, εξειδικευμένος στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου και πως αυτά επηρεάζονται από όλα τα στάδια παραγωγής. Επιπλέον είναι ιδρυτής του διαγωνισμό EVOO–IOOC(πρώην DOMINA) .
Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής
Συντονίστρια σεμιναρίου, κα Ελευθερία Γερμανάκη (τηλ. 6974939462)
Για συμμετοχές, e–mail : seminars@oliveoiltastinglab.gr, τηλ. 6974939462
Το σεμινάριο διοργανώνετε σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Κουλτούρα Ποιότητας»