Σεμινάριο Οργανοληπτικής Αξιολόγησης Ελαιολάδου και Κρίσιμα σημεία ποιότητας

Σεμινάριο τo Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018, στο Ρέθυμνο για τον ποιοτικό έλεγχο, την οργανοληπτική αξιολόγηση ελαιολάδου και τους βασικούς παράγοντες ποιότητας μέχρι την τυποποίηση και το τελικό προϊόν.

Βιωματικό  Σεμινάριο για τον Ποιοτικό έλεγχο, την Οργανοληπτική Αξιολόγηση Ελαιολάδου και τους βασικούς παράγοντες ποιότητας μέχρι την τυποποίηση και το τελικό προϊόν.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 Οκτωβρίου 2018 (10:15 – 16:30)
Ώρα προσέλευσης 09:45-10:00, ώρα έναρξης 10:15

Χώρος: Εργαστήριο Οργανοληπτικής Αξιολόγησης Ελαιολάδου ΑΣΡ, θέση Τρία Μοναστήρια Ρεθύμνου

Πρόγραμμα: (θα καλυφθούν τα παρακάτω θέματα)

ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ & ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Εισηγητής: κος Απόστολος Σπύρος.Αναπλ. Καθηγητής, Τμήμα Χημείας, Πανεπιστήμιο Κρήτης.

ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ (Επίπεδο 1)

Εισηγητής: Κα Γερμανάκη Ελευθερία. Υπεύθυνη και Panel Supervisor στο Εργαστήριο Οργανοληπτικής Αξιολόγησης
Ελαιολάδου του Α.Σ Ρεθύμνου, Διεθνής κριτής ελαιολάδου

• Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας (IOC)
• Η αναγκαιότητα της οργανοληπτικής αξιολόγησης στο ελαιόλαδο
• Νομοθεσία, εργαλεία, μεθοδολογία και αξιοπιστία αποτελεσμάτων
• Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά ελαιολάδου και σχετικό λεξιλόγιο
• Θετικές ιδιότητες ελαιολάδου – Εντάσεις
• Αρνητικές ιδιότητες ελαιολάδου-Ελαττώματα
• Δοκιμή – αξιολόγηση πρότυπων δειγμάτων
• Δοκιμές δειγμάτων της αγοράς από ελληνικές και ξένες ποικιλίες, αξιολόγηση και σχολιασμός
Σημείωση. Οι δοκιμές πραγματοποιούνται με τα εγκεκριμένα ποτήρια του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας

ΚΡΙΣΙΜΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Εισηγητής: Κος Καρπαδάκης Εμμανουήλ.Πολυετή εμπειρία στην παραγωγή ποιοτικού ελαιολάδου, την τυποποίηση και το διεθνές marketing,

• Κρίσιμοι παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του ελαιολάδου.
• Συγκομιδή, μεταφορά και διαχείριση ελαιοκάρπου, (κατάλληλος χρόνος, υλικά και διαδικασίες)
• Ελαιοποίηση και παράγοντες υποβάθμισης ποιότητας
• Ποιοτικός έλεγχος παρτίδων , διαχωρισμός διαφορετικών παρτίδων
• Φιλτράρισμα ελαιολάδου, αποθήκευση – σταθεροποίηση ποιότητας και διατηρησιμότητα
• Αλλοιώσεις – επιμολύνσεις, παράγοντες δημιουργίας ελαττωμάτων
• Ποιότητα στην τυποποίηση και το τελικό προϊόν

Ολιγομελής ομάδα
Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης

Το σεμινάριο συντονίζει:
Ελευθερία Γερμανάκη

Panel Supervisor στο Εργαστήριο Οργανοληπτικής Αξιολόγησης Ελαιολάδου του Α.Σ Ρεθύμνου
CretanOOC –Συντονιστής & panel supervisor
Ειδικός κριτής σε ελληνικούς και ξένους διαγωνισμούς.

Αίτηση συμμετοχής: Κιν: .6974939462,τηλ. 2831200883, Ε-mail: seminars@oliveoiltastinglab.gr

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email